Prăjitură norvegiană cu mere
Mărul, regele fructelor şi prietenul indiscutabil al sănătăţii, ţine doctorul la distanţă. Printre afecţiunile în care sunt recomandate scurte cure cu mere se numără anemie, afecţiuni hepatice, insomnie, insuficienţă renală sau afecţiuni intestinale. În bucătărie, merele sunt adevărat aur în diverse prăjituri, cum este această prăjitură norvegiană cu mere, o prăjitură foarte aromată şi foarte consistentă.
Prăjitură norvegiană cu mere - Ingrediente ( 1 tavă)
400 g făină 250 g zahăr 300 g fulgi de ovăz Sare ¾ lingură praf de copt ½ lingură scorţişoară ¾ cană unt ¼ cană zahăr brun 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri făină 5 mere descojite şi tăiate felii ¼ cană zeamă de lămîie 2 linguri unt
Prăjitură norvegiană cu mere - Mod de preparare
Pune într-un vas făina, zahărul, sarea, fulgii de ovăz, praful de copt, zeama de lămâie şi scorţişoara. Amestecă bine şi adaugă untul. Dă deoparte 1 cană de amestec, iar restul întinde-l într-o tavă în care ai pus hârtie de copt. Coace 15 minute, după care lasă să se răcească.
În alt bol amestecă zahărul brun, sfertul de cană de zeamă de lămâie, cele 2 linguri de făină şi de unt şi merele. Pune umplutura peste blat şi restul de compoziţie rămas. Dă tava la cuptor pentru 45 de minute sau până când se rumeneşte pe deasupra. Lasă să se răcească înainte să o porţionezi.
Sursa: http://sweetpeaskitchen.com