Cine poate refuza o prăjitură lipicioasă şi delicioasă cu caramel? Combinat cu fructe, aluat crocant sau nuci, este ingredientul care dă savoare unor deserturi speciale.

 

Ingrediente

500 g biscuiţi populari

200 ml lapte

Pentru crema caramel:

110 g zahăr brun

80 ml sirop de arţar

80 g unt

600 g lapte condesat îndulcit, pentru prăjituri

esenţă de vanilie

Pentru glazură:

100 g ciocolată neagră

50 ml smântână lichidă (30% grăsime) 

 

Pentru crema caramel, combini zahărul cu siropul de arţar şi cu untul. Amesteci pe foc mic până când zahărul s-a topit şi se închide uşor la culoare. Adaugi laptele condensat şi amesteci până se îngroaşă crema. O dai deoparte, torni esenţă de vanilie, după gust şi o laşi la răcit.
 
Înmoi biscuiţii 1-2 secunde în lapte apoi îi aşezi într-un strat într-o tavă dreptunghiulară cu pereţii înalţi. Întinzi un strat de cremă, apoi un alt strat de biscuiţi înmuiaţi, un alt strat de cremă, biscuiţi, cremă şi la final un strat de biscuiţi. Dai la rece o oră.
 
Pentru glazură, topeşti ciocolata împreună cu frişca lichidă, o laşi la răcorit, apoi o torni peste prăjitură, o nivelezi şi dai din nou la rece o oră.
 
FOTO Shutterstock
 
Loading...