Un desert cu ananas te va purta mereu într-o călătorie culinară imaginară pe tărâmuri scăldate în soare.

 

Ingrediente

150 g zahăr

50 ml apă

70 ml lapte condensat îndulcit (pentru prăjituri)

1 ou mare

1 praf de sare

2 linguri ulei

1 linguriţă esenţă vanilie

1 linguriţă praf de copt

1 linguriţă bicarbonat

50 ml linguri lapte

150 g făină

6 rondele ananas din conservă

cireşe maraschino, opţional

 

Pui într-o cratiţă antiaderentă jumătate din cantitatea de zahăr împreună cu apa şi ţii pe aragaz, la foc mic, până se caramelizează zahărul. Iei de pe foc şi încorporezi treptat laptele condensat, amestecând cu un tel.

Într-un castron pui zahărul rămas, oul şi sarea şi mixezi 2 minute. Adaugi uleiul, esenţa de vanilie, laptele şi continui să mixezi, iar la final pui făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul, apoi omogenizezi.

Într-o tavă pentru brioşe, pui 2 linguri de caramel în fiecare cavitate şi câte o felie de ananas. Torni şi aluatul, dai ai grijă să nu umpli de tot formele. Dai la cuptorul preîncălzit şi coci 25-30 minute, la 180  ºC. Laşi brioşele la răcorit, le scoţi din forme şi, dacă doreşti, le decorezi cu cireşe maraschino.

FOTO Shutterstock