Puiul este o carne foarte convenabilă atât din punct de vedere al preţului cât şi al diverselor feluri de mâncare care se pot prepara din carnea lui. reţeta de mai jos este un bun exemplu.

Ingrediente

1 pui potrivit
250 g orez cu bobul lunguieţ
1 ceapă potrivită
praf sau pastă de curry
2 linguri ulei de măsline
1 cutie 250 ml lapte de cocos (opţional)
pătrunjel verde tocat
sare
piper

Cum se prepară:

Se toacă mărunt ceapa, se căleşte în ulei bine încins până când devine sticloasă, apoi se adaugă orezul spălat şi bine scurs. Se călesc împreună 2-3 minute, la foc iute, amestecând permanent. Se adaugă o cană de apă fierbinte şi laptele de cocos (opţional) şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, la foc mic. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă. Se ia deoparte de pe foc şi se lasă acoperit să se umfle.

Se spală carnea, se zvântă, se porţionează, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se prăjeşte împreună cu pastă sau cu praf de curry, după gust, până este bine pătrunsă. Se adaugă puţină supă de pui şi se lasă să fiarbă înăbuşit câteva minute. Se ia deoparte de pe foc.

Se afânează orezul cu furculiţa şi se aşază pe un platou cald. În mijlocul lui se aşază carnea cu sos de curry, se presară cu pătrunjel verde tocat mărunt şi se serveşte.

sursa foto: Shutterstock

Loading...