Friptura fragedă cu aromă de vin este ideală cu orice ocazie. Fie că ai musafiri, fie că vrei să le faci o surpriză celor dragi, această reţetă de pulpa de porc la tava este cea mai potrivită.

Ingrediente:

2 kg pulpă de porc
200 g slănină afumată
1 căpăţână usturoi
100 ml de ulei
100 ml apă
100 ml vin alb sec
1 linguriţă boabe de piper negru
1 frunză dafin
1 praf de sare
frunze de salvie proaspătă

Mod de preparare:

Speli carnea şi o tamponezi cu hârtie absorbantă pentru eliminarea excesului de apă. Cureţi căţeii de usturoi. Aşezi carnea în tava de la cuptor. O crestezi uşor
din loc în loc şi pui câteva fâşii de slănină şi căţeii de usturoi. Aşezi în tavă câteva frunze de salvie şi o frunză de dafin. Încingi cuptorul. Într-un vas, amesteci apa, uleiul, vinul, un praf de sare şi boabele de piper. Îl torni peste pulpa de porcpe care o bagi apoi la cuptor pentru aproape 2 ore, până devine arămie. Din când în când, iei cu lingura din lichidul din tavă şi torni peste carne.

O scoţi şi o laşi să se răcorească. Tai pulpa de porc felii şi o poţi servi cu murături sau cu cartofi, pe care îi poţi coace la cuptor în sucul lăsat în tava de carne.

Pulpa de vita marinata

Pulpa de porc cu castraveti murati

Pulpa de miel cu rozmarin

Dificultate mică

Timp de preparare: 2h 30'
3 porţii

Loading...