Cu toate că o poţi cumpăra tot timpul anului, la cutie sau congelată, e păcat să nu profiţi acum, cât o găseşti proaspătă.

Dificultate mică
Preparare 75'
Pentru 6 porţii

Ingrediente

250 g boabe de mazăre
250 g aluat de foitaj
1 ceapă roşie
200 ml smântână
3 ouă
sare
piper

Mod de preparare

Pui boabele de mazăre la fiert în apă cu un praf de sare până când se înmoaie uşor.

Întinzi aluatul de foitaj dezgheţat în foaie pe o planşetă presărată cu făină. Îmbraci cu el o formă de tartă, acoperind şi pereţii. Tragi de aluat ca să se formeze patru colţuri şi-l perforezi cu furculiţa din loc în loc.

Presari mazărea peste aluat şi aşezi peste ea ceapa roşie curăţată şi tăiată în opt. Amesteci smântâna cu două ouă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi torni compoziţia peste mazăre.
Baţi un ou şi ungi cu el marginile aluatului. Introduci tarta în cuptorul preîncălzit la 190° C timp de 10 minute.

Reduci temperatura la 160° C şi mai coci următoarele 20 de minute. O laşi să se răcească în formă, după care o tai bucăţi.

Loading...