Adori pastele carbonara, dar parcă nu se servesc în niciun local aşa cum îţi plac ţie, cu mai mult sos? Avem pentru tine o reţetă de carbonara cremoase care îţi vor încânta simţurile.

Reţetă carbonara cremoase

 

Ingrediente

 
  • 200 g mazăre proaspătă sau congelată
  • 1 lingură fulgi de migdale 
  • 1 căţel de usturoi, mic
  • 15g de busuioc proaspăt
  • 15 g parmezan
  • 1 lămâie
  • 150 g de spaghete
  • un pachet de bacon mai gras
  • ulei de masline
  • 1 ou mare
  • 100 g iaurt natural fără grăsimi
 

Mod de preparare

 
Puneţi o oală cu apă sărată clocotită la foc pentru pastele dvs., băgaţi o sită care conţine mazărea în apă doar 30 de secunde, apoi puneţi-o deoparte, lăsând oala pe foc.
Prăjiţi uşor migdalele într-o tigaie care nu lipeşte, la foc mediu, apoi băgaţi-le la blender sau râjniţă.
Adăugaţi usturoiul peste migdale, un vârf de sare, frunzele de busuioc, parmezanul şi zeama de lămâie.
Mixaţi până la omogenizare, apoi puneţi mazărea.
Gătiti pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
Între timp, prăjiţi baconul în tigaie, cu 1 linguriţă de ulei, la foc mediu-mic până e crocant, apoi mutaţi pe hârtie, astfel încât grăsimea să rămână în tigaie. Puneţi trei sferturi din amestecul de mazăre pentru a se încălzi.
Bateţi bine oul şi iaurtul, împreună. Când pastele s-au fiert, păstraţi apă în care au fiert, scurgeţi pastele şi aruncaţi-le direct în tigaia de mazăre, amestecând bine. Luaţi tigaia de pe foc (acest lucru este foarte important, altfel oul se va găti când îl adăugaţi şi nu vrem asta).
Se toarnă amestecul de ou până la acoperire uniformă, mătăsoasă şi cremoasă, şi se subţiază cu apă de gătit, dacă este nevoie.
Gustă şi condimentează după gust şi serveşte cu amestecul rămas de mazăre şi bacon crocant. Poftă bună!
 
Loading...