Nu ştiu cum se face dar, auzind vorbindu-se olteneşte, gândul îmi fuge imediat la prietenul Ion Cernei, jurnalist basarabean şi un pătimaş căutator al adevărulu. Pe vremea podurilor de flor, o localitate din Basarabia, numită Ţânţăreni, se-nfrăţi cu un Ţânţăreni din Gorj. Ion al nostru îi primi, alături de ai lui, pe olteni, cu pâine şi sare. Se duse apoi cu-o delegaţie până-n satul gorjean şi, după două săptămâni încheiate, se-ntoarse acasă, peste Prut, cu vorba oltenească. Ce-mi veni cu istoria asta, acum? Păi vreau să vă dau o reţetă... din Basarabia. „Şubă” sau Salata cu scrumbie afumată.

Ai trebuinţă de o scrumbie marinată, 2 cartofi, 2 morcovi, 400 g sfeclă roşie, 2 cepe, o cană de maioneză (sau mai mult, după gust), 4-5 linguri de iaurt (după gust), măsline (negre sau verzi), un ou fiert tare, boabe de mazare (dacă vă plac), oţet, sare şi piper, pătrunjel verde, ceapă verde (facultativ).

Afli cum se pregăteşte pe pagina ANTENA SATELOR

Loading...