Clătite umplute cu legume şi cremă de brânză

1 clatite jpg jpeg

Delicioasele clătite sunt un desert uşor, dar varianta lor sărată poate constitui oricând un mic dejun săţios sau chiar un prânz. Umplute cu legume şi gratinate la cuptor, aceste clătite sunt opţiunea perfectă când te-ai plictisit de cele clasice.;

  • Porții: 10
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: antreuri, clătite

Ingrediente

10 clătite

200 g cremă brânză

2 linguri parmezan ras

1 legătură ceapă verde

1 ceapă roşie

½ de ardei gras roşu

1 dovlecel

1 vânătă

200 g ciuperci champignon

4 linguri ulei de măsline

1 lingură mărar tocat

1inguriţă sare

 ½ linguriţă piper negru măcinat

Mod de preparare

Toci ceapa verde şi pe cea roşie şi tai cubuleţe toate celelalte legume. Încingi uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă şi sotezi câteva minute legumele. Asezonezi cu sare şi piper, apoi le laşi să se răcească.

Amesteci crema de brânză cu parmezanul, apoi încorporezi legumele călite şi mărarul tocat. 

Umpli clătitele şi de lai la cuptorul preîncălzit 15 minute, la 180° C. Le serveşti calde