Drob de miel, reţeta rapidă
Drobul de miel este un preparat culinar tradiţional românesc, fiind servit, în special, de Paşte. Creştinii ortodocşi au obiceiul de a sacrific a un miel care simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc.
Ingrediente ● 1 kg măruntaie de miel ● 3 ouă ● 3 ouă fierte ● 2 legături mărar ● 2 legături ceapă verde ● 1 legătură usturoi verde ● 2 foi de dafin ● sare ● piper ● boabe de piper ● boia de ardei
Fierbi măruntaiele în apă cu sare, boabe de piper, după gust şi foile de dafin. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ele, le scurgi şi le treci prin maşina de tocat. Le amesteci cu verdeţurile tocate, sare, piper, boia după gust şi ouăle crude.
Pui jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată, aşezi ouăle fierte descojite şi restul de compoziţie. Nivelezi şi dai drobul la cuptor, la foc mic, aproximativ o oră.