Macaroane cu brânză la cuptor

macaroane cu branza la cuptor jpeg

Feluri de mâncare foarte cremoase şi cu multă brânză sunt printre cele mai populare. Şi eu sunt una din acele persoane care se entuziasmează, de exemplu, în faţa unei porţii de macaroane cu brânză la cuptor. Dacă mai are şi o crustă pe deasupra, m-a cucerit definitiv. În această reţetă de macaroane cu brânză la cuptor, ouăle ajută la „aşezarea“ macaroanelor şi a brânzei şi ajută la păstrarea formei atunci când tai porţiile.

Macaroane cu brânză la cuptor - Ingrediente (10 porţii)

1 pachet macaroane, fierte 16 biscuiţi săraţi, zdrobiţi 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper 400 g brânză cheddar, răzuită 6 ouă bătute 4 căni lapte

Macaroane cu brânză la cuptor - Mod de preparare

Fierbi macaroanele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Încingi cuptorul. Într-o tavă unsă cu puţin ulei sau unt întinzi un strat cu câte o treime din cantitatea de macaroane, de biscuiţi, sare, piper şi brânză. Repeţi straturile de două ori. Baţi ouăle şi laptele împreună şi torni peste amestecul de macaroane. Laşi la cuptor 55-60 de minute, până când devine arămiu pe deasupra. Laşi deoparte 10 minute, înainte să serveşti.

sursa: http://spicysouthernkitchen.com