Minipavlova cu frişcă şi fructul pasiunii

1 pavlova fructul pasiunii shutterstock 244162267 jpg jpeg

Fie că alegi să o foloseşti ca umplutură sau ca element decorativ, frişca te scoate din încurcătură atunci când vine vorba de prepararea şi ornarea deserturilor. În aceste minipavlove are dublu rol!

Ingrediente

4 albuşuri

280 g zahăr

1 linguriţă zeamă de lămâie

Pentru cremă:

400 ml smântână neîndulcită pentru frişcă (35% grăsime)

1 linguriţă extract de vanilie

4 bucăţi fructul pasiunii

Dai drumul la cuptor la 110 °C. Baţi albuşurile la viteză mică, până când capătă consistenţa unei spume, apoi adaugi zahărul, creşti viteza şi mixezi până când ce obţii o spumă tare şi lucioasă. La final încorporezi zeama de lămâie.

Tapetezi cu hârtie de copt două tăvi dreptunghiulare. Pui bezeaua în poş şi formezi minipavlovele direct în tavă. Fiecare prăjitură trebuie să aibă forma unui minicoşuleţ cu diametrul de 7-8 cm, având grijă să rămână spaţii între ele. Între ele poţi forma şi minibezele. Dai tava la cuptor timp de 20 de minute, apoi reduci temperatura la 90 de grade C şi mai ţii în cuptor o oră şi 15 de minute, apoi stingi focul.

După ce ai stins focul la bezele, nu deschide uşa cuptorului până când acestea se răcesc complet. Astfel previi crăparea lor. În plus, ele se mai coc cât timp stau la căldură.

Pentru cremă, ţii smântâna la frigider câteva ore, apoi o mixezi rece cu extractul de vanilie, până ce obţii o frişcă aerată. O dai la frigider.

Când bezelele sunt compet reci, pui frişca în poş şi umpli fiecare coşuleţ. Cu o linguriţă, scoţi miezul din fiecare fruct. Decorezi minipavlovele cu miezul fructului pasiunii chiar înainte de servire.

FOTO Shutterstock