Parizer pane pe ziar: reţetă Kaiamo

Mâncarea bună trezeşte întotdeauna mai mult decât simţurile fizice. Mâncarea bună aduce nostalgie şi hrăneşte amintiri. Această reţetă de parizer pane, propusă de tânărul chef Radu Ionescu, de la restaurantul Kaiamo din Bucureşti, vă va purta într-o călătorie gastronomică peste timp, cu gusturi care nu se pot uita.
- Porții: 4
- Timp total: 15 min
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 5 min
- Categorie: fel principal
Ingrediente
4 felii parizer (aproximativ 8 mm grosime, 6 cm diametru)
2 ouă bătute
50 g făină (granulaţie 550)
50 g pesmet
ulei, pentru prăjit
sare
Mod de preparare
Treci fiecare felie de parizer prin făină, ou şi pesmet, de două ori. Prăjeşti în baie de ulei 3-4 minute, până când pesmetul devine auriu şi crocant.
Scurgi excesul de grăsime pe un şerveţel de hârtie, adaugi un praf de sare peste parizer, cât e fierbinte.
Serveşti imediat, alături de piure de cartofi şi castraveciori muraţi.
FOTO: Sever Gheroghe