Prăjitură cu bezea şi cremă de mascarpone

1 profimedia 0368331917 jpg jpeg

Ţi-am pregătit o reţetă simplă, cu fructe proaspete, sănătoase şi gustoase. Citricele, căci despre ele este vorba, îţi asigură o imunitate de fier, acum, în plin sezon rece.

  • Porții: 4
  • Timp total: 2 h
  • Pregătire: 30 min
  • Gătire: 1 h şi 30 min
  • Categorie: desert, bezele

Ingrediente

Pentru bezea

● 3 albuşuri

● 1 praf de sare

● 150 g zahăr

Pentru cremă

● 400 g mascarpone

● 200 ml smântână lichidă

● 200 g zahăr

● zeama de la 1 lime

Pentru servit

● 200 g dulceaţă de portocale

● ½ lămâie

● ½ lime

Mod de preparare

Pentru bezea, baţi albuşurile cu sarea până devin spumă. Adaugi câte o lingură de zahăr şi continui să mixezi până când zahărul este topit. Vei obţine o cremă densă şi lucioasă pe care o împarţi în 4 porţii şi o pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci bezelele o oră la 140 °C. După aceea, opreşti focul şi laşi bezelele în cuptor, cu uşa întredeschisă încă o oră.

Pentru cremă, baţi smântâna lichidă rece cu zahărul până obţii o cremă. Adaugi mascarpone şi zeama de lime. Peste blaturile de bezea torni crema de mascarpone. Serveşti bezelele cu dulceaţă de portocale şi felii de lime şi lămâie proaspete.

FOTO: PROFIMEDIA