Tort cu cremă de budincă de vanilie şi cireşe

tort de budinca de vanilie si cirese jpeg

Abia aşteptăm momentul să ne bucurăm de cireşele aromate de pe tarabe. Voi nu? Avem şi câteva reţete de prăjituri. Vrei şi tu? Una din ele este chiar aceasta de tort cu cremă de budincă de vanilie şi cireşe, la care te vei gândi până la anu' când or să apară iar cireşele.

Tort cu cremă de budincă de vanilie şi cireşe - Ingrediente

Pentru blat 3 ouă 200 g unt un praf de sare 200 g zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat 250 g făină 20 g cacao unt cât o nucă şi o lingură de făină pentru tavă

Pentru cremă

300 ml lapte

100 g zahăr tos

1 plic budincă de vanilie

150 g unt

Pentru decor

300 g cireşe

1 pliculeţ gelatină roşie de decor

Tort cu cremă de budincă de vanilie şi cireşe - Mod de preparare

Pentru aluat se amestecă albuşurile cu un praf de sare până se obţine o spumă tare. Se amestecă şi untul cu zahărul şi zahărul vanilat până se obţine o cremă în care se pun gălbenuşurile. La final se adaugă uşor albuşurile bătute spumă şi făina.

image

Se împarte aluatul în două, iar într-o parte se adaugă cacaua. Se unge cu unt şi se presară cu făină o tavă cu diametrul de 26 cm. Se pune în tavă o treime din aluatul alb, apoi cel cu cacaua şi apoi din nou cel alb. Se dă la copt pentru circa 40 de minute.

image

Se prepară budinca din lapte, zahăr şi praf de budincă, conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce fierbe, se răceşte amestecând-o continuu. După ce s-a răcit, se adaugă untul şi apoi se toarnă budinca în tavă, peste aluaturi. Se dă la rece să se închege.

image

Se decorează cu cireşe şi se toarnă gelatina preparat aşa cum scrie pe pliculeţ. Se dă din nou la rece.

image