Tort de clătite cu cremă de ciocolată

Lasagne from Omelettes with Chocolate Custard jpeg

Spor la preparat clătitele perfecte, nelipicioase, foarte gustoase şi cu fel şi fel de umpluturi!

Ingrediente Pentru clătite: ● 1 pahar făină ● 200 ml chefir ● 1 ou ● 2 linguri zahăr ● ½ pahar apă clocotită ● 1 lingură ulei ● 1 praf sare ● ¼ linguriţă bicarbonat Pentru crema de ciocolată ● 200 g zahăr pudră ● 100 g ciocolată neagră ● 150 g unt, la temperatura camerei Pentru crema de mascarpone ● 200 g mascarpone ● 200 ml smântână lichidă ● 150 g zahăr Pentru decor ● dulceaţă de portocale ● feliuţe de portocale

Pentru clătite, amesteci făina cu sarea şi zahărul. Baţi chefirul cu oul şi torni amestecul peste ingredientele uscate. Omogenizezi, apoi dizolvi bicarbonatul în apa clototită, îl torni peste aluat şi laşi deoparte 5 minute. La final, adaugi uleiul. Din aluat torni câte puţin în tigaia încinsă. Coci fiecare clătită pe ambele părţi.

Pentru crema de ciocolată, topeşti ciocolata neagră pe baie de aburi. Separat, baţi untul moale cu zahărul pudră. Adaugi ciocolata topită şi continui să mixezi până obţii o cremă omogenă, apoi o dai la frigider 30 de minute.

Între timp, pregăteşti crema de mascarpone. Baţi smântâna rece cu zahărul până devine cremoasă. Adaugi brânza şi amesteci până obţii o cremă fină.

Peste fiecare 2-3 clătite (în funcţie de cât de groase ţi-au ieşit) întinzi câte un strat de cremă de ciocolată şi unul de cremă de mascarpone. Decorezi tortul cu dulceaţă şi feliuţe de portocale şi-l dai la frigider 2 ore.