Cotlete de porc cu linte sote

1 captura de ecran din 2019 07 25 la 17 44 56 png png

Rozmarin, cimbru, linte şi lămâie, această cină săracă în carbohidraţi este extrem de aromată şi plină de proteine pentru o masă săţioasă şi sănătoasă. Recomandarea noastră este să o serveşti alături de o salată plină de verdeţuri şi legume colorate.

Ingrediente:

2 linguri ulei de măsline 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 6 felii de pancetta tăcate 1 lingură rozmarin proaspăt 4 crenguţe de cimbru 800 g linte roşie spălată şi scursă 125 ml apă 1 lingură suc de lămâie 4 x 150 g cotlete de porc 1 lămâie tăiată în 4 1 legătură sparanghel

Mod de preparare:

Adaugă jumătate din ulei într- tigaie la foc mare, găteşte ceapa, usturoiul tocat şi pancetta, toate tocate cubuleţe mărunte până când ceapa devine moale. Adaugă rozmarinul, cimbrul şi mai găteşte cam 1 minut. Adaugă lintea, apa, redu focul şi lasă să fiarbă fără capac până apa se evaporă. Pune sucul de lămâie. 

Încinge cealaltă lingură de ulei într-o tigaie şi găteşte cotletele de porc cam 2 minute pe fiecare parte până sunt rumene. Ia-le din tigaie şi lasă-le acoperite.

Taie lămâia în 4 şi găteşte feliile cam 3 minute până prind culoare. Găteşte sparanghelul la aburi şi asezonează-l. Serveşte cotletele cu linte, sparanghel şi lămâie, iar la final piper proaspăt măcinat. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/pork-steaks-with-sauteed-lentils-2983

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/pork-steaks-with-sauteed-lentils-2983