Friptura perfectă de vită

friptura de vita perfecta jpeg

Înainte de a afla cum să obţii friptura de vită perfectă, e bine să ştii câteva ponturi. Lasă friptura să ajungă la temperatura camerei înainte de a o băga la cuptor; lasă friptura să se răcească 15 minute înainte de a o mânca pentru a se aşeza sucul; verifică din când în când temperatura şi modul în care se rumeneşte carnea. Acum eşti gata să obţii friptura de vită perfectă.

Friptura perfectă de vită - Ingrediente

1,5 kg - 2 kg muşchi de vită 1 lingură sare 1/2 lingură piper

Friptura perfectă de vită - Mod de preparare

Laşi carnea împachetată în bucătărie la temperatura camerei timp de 2-4 ore înainte de a o băga în cuptor. Trebuie să fie cât mai aproape de temperatura camerei.

Încingi cuptorul. Amesteci sarea şi piperul într-o farfurie. Aşezi carnea într-o tavă şi o freci cu amestecul de sar şi piper. Dai la cuptorul încins şi verifici din 30 în 30 de minute până ajunge la temperatura pe care o doreşti.

Dacă o vrei „rare“: 120-130 grade Celsius - mai zemoasă, fierbinte în interios şi puternic roşiatică

„Medium rare“: 130-135 grade Celsius - moale şi foarte suculentă, de un roşu frumos (ar dura cam 3 ore)

„Medium“: 135 -145 grade Celsius, nu foarte moale, puţin suculentă, de un roz închis

„Bine făcută (medium well)“: 145-155 grade Celsius - mai tare, arămie şi un pic rozalie, aproape nesuculentă

O scoţi din cuptor, o împachetezi în staniol şi o laşi să se odihnească 15 minute. Tai şi serveşti!

Resturile pot fi folosite cu succes la sendvişuri sau supă.

sursa: http://mirlandraskitchen.com/

Friptură de vită cu usturoi şi rozmarin

Friptură de vită cu usturoi şi rozmarin

Friptură de vită cu sos de unt şi usturoi

Friptură de vită cu sos de unt şi usturoi

Friptură de vită la grătar

Friptură de vită la grătar