Friptura perfectă de vită
Înainte de a afla cum să obţii friptura de vită perfectă, e bine să ştii câteva ponturi. Lasă friptura să ajungă la temperatura camerei înainte de a o băga la cuptor; lasă friptura să se răcească 15 minute înainte de a o mânca pentru a se aşeza sucul; verifică din când în când temperatura şi modul în care se rumeneşte carnea. Acum eşti gata să obţii friptura de vită perfectă.
Friptura perfectă de vită - Ingrediente
1,5 kg - 2 kg muşchi de vită 1 lingură sare 1/2 lingură piper
Friptura perfectă de vită - Mod de preparare
Laşi carnea împachetată în bucătărie la temperatura camerei timp de 2-4 ore înainte de a o băga în cuptor. Trebuie să fie cât mai aproape de temperatura camerei.
Încingi cuptorul. Amesteci sarea şi piperul într-o farfurie. Aşezi carnea într-o tavă şi o freci cu amestecul de sar şi piper. Dai la cuptorul încins şi verifici din 30 în 30 de minute până ajunge la temperatura pe care o doreşti.
Dacă o vrei „rare“: 120-130 grade Celsius - mai zemoasă, fierbinte în interios şi puternic roşiatică
„Medium rare“: 130-135 grade Celsius - moale şi foarte suculentă, de un roşu frumos (ar dura cam 3 ore)
„Medium“: 135 -145 grade Celsius, nu foarte moale, puţin suculentă, de un roz închis
„Bine făcută (medium well)“: 145-155 grade Celsius - mai tare, arămie şi un pic rozalie, aproape nesuculentă
O scoţi din cuptor, o împachetezi în staniol şi o laşi să se odihnească 15 minute. Tai şi serveşti!
Resturile pot fi folosite cu succes la sendvişuri sau supă.
sursa: http://mirlandraskitchen.com/
Friptură de vită cu usturoi şi rozmarin
Friptură de vită cu usturoi şi rozmarin
Friptură de vită cu sos de unt şi usturoi