Varză de Bruxelles la cuptor, cu bacon şi cartofi
Micuţele verze de Bruxelles sunt excelente în această combinaţie, cu cartofi, bacon şi un strop de parmezan.Vei descoperi un preparat irezistibil, care îţi va încânta simţurile. În plus, varza de Bruxelles la cuptor, cu bacon şi cartofi, este o garnitură de legume delicioasă, care îţi va cuceri toţi musafirii.
Varză de Bruxelles la cuptor, cu bacon şi cartofi - Ingrediente (4 porţii)
350 g varză de Bruxelles proaspătă 2 cartofi mari, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe (după preferinţă, poţi folosi cartofi dulci) ulei de măsline extravirgin ½ linguriţă cimbru uscat sare grunjoasă, după gust piper negru, după gust 4 felii de bacon 2-3 linguri de parmezan ras
Varză de Bruxelles la cuptor, cu bacon şi cartofi - Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul, ungi o tavă mare cu ulei de măsline. Îndepărtezi stratul superior de frunze şi tai verzele de Bruxelles în două sau le laşi întregi. Le pui într-un bol mare, alături de cartofii albi sau dulci tăiaţi cubuleţe, stropeşti legumele cu două linguri de ulei de măsline, presari cimbrul uscat şi condimentezi bine cu sare şi piper.
Amesteci cu mâinile, iar dacă este nevoie, mai adaugi ulei de măsline. Întinzi legumele într-un singur strat în tava de copt şi le stropeşti din nou cu puţin ulei. Dai la cuptorul încins, aproximativ 25-30 de minute, sau până se înmoaie cartofii, iar varza de Bruxelles este uşor rumenită.
Între timp, prăjeşti baconul într-o tigaie şi îl rumeneşti câteva minute, până devine crocant. Aşezi feliile de bacon pe prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime şi le mărunţeşti când s-au răcit.
După ce s-au copt legumele, presari parmezanul ras şi bucăţile mici de bacon, aşezi pe o farfurie şi serveşti varza de Bruxelles la cuptor, cu bacon şi cartofi, cât este caldă încă.
Sursa + foto: www.cinnamonspiceandeverythingnice.com