Lasagna cu legume

lasagna ciuperci dovlecei jpeg

Pentru această reţetă ai nevoie de doar câteva ingrediente proaspete, ale căror arome se vor îmbina într-un preparat delicios.

Ingrediente pentru lasagna cu legume

10-12 foi lasagna fără fierbere

2 cepe

800 g pulpă de roşii

1 ţelină

1 dovlecel

3 morcovi

500 g ciuperci

2 ardei graşi

200 g parmezan

200 g mozzarella

2-3 linguri ulei

sare

piper

1 l smântână pentru gătit

2-3 linguri sos de roşii

Mod de preparare lasagna cu legume

Încingi uleiul, într-un vas mai mare, şi adaugi pe rând ceapa tăiată julien, morcovii şi ţelina, date prin răzătoare, ciupercile şi ardeii tăiaţi. Amesteci, ţii să scadă puţin apa lăsată de ciuperci şi adaugi dovlecelul cubuleţe. Laşi câteva minute şi torni pulpa de roşii. Potriveşti gustul de sare şi piper şi le mai fierbi aproximativ 20 de minute. Le ţii la răcorit.

Torni din smântâna pentru gătit într-o tavă unsă, aşezi un strat de foi, unul de legume, presari parmezan ras, aşezi iar foi, torni smântână şi tot aşa până când termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de foi, presari mozzarella sfărâmată, apoi smântână şi 2-3 linguri de sos de roşii. Dai tava la cuptorul bine încins aproximartiv 30 de minute.