Plăcinte chinezești cu ceapă verde
Dacă tot a venit primăvara, să înviorăm meniul cu ceapă verde!
Ingrediente
4 fire de ceapă verde
200 g făină
120 ml apă fierbinte
sare
3 lingurițe ulei de susan, pentru uns
1 lingură ulei vegetal, pentru prăjit
Mod de preparare
Cerni făina într-un bol, faci o gropiță în mijloc, torni apa în fir subțire și începi să frămânți până când obții un aluat ferm. Îl lași deoparte cel puțin 30 de minute.
Speli ceapa verde, o usuci și o tai rondele.
Presari făină pe suprafața de lucru, împarți aluatul în patru bucăți și le întinzi pe fiecare în foi subțiri. Le presari cu sare, după gust, le ungi cu ulei de susan, adaugi codițele de ceapă, rulezi și formezi un melc pe care îl întinzi cu sucitorul.
Procedezi astfel cu fiecare bucată de aluat în parte.
Ungi o tigaie antiaderentă cu ulei și coci plăcintele pe fiecare parte, până devin aurii.