Supă de roşii
O reţetă simplă de vară, uşoară şi sănătoasă, încearcă şi tu supa de roşii!
Ingrediente pentru supă de roşii 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu ½ păstârnac 1 ţelină 2 linguri ulei 2 kg roşii sare piper
Mod de preparare supă de roşii
Cureţi morcovii, ceapa, ţelina şi păstârnacul şi le tai mărunt. Speli ardeii, îndepărtezi codiţa şi seminţele şi îi tai bucăţi potrivite. Pui legumele la călit într-o oală încinsă cu ulei. După ce s-au înmuiat, adaugi 1 litru de apă caldă.
Separat, pui roşiile la fiert cu un praf de sare. Când încep să se crape, le scoţi cu o paletă. Le descojeşti şi le toci, după care le pui în vasul cu legume. Laşi pe foc până se combină aromele. Potriveşti de sare şi piper.