Budincă de chia cu zmeură

budinca chia jpeg

Micuţele seminţe de chia au multe beneficii în ceea ce priveşte sănătatea sistemului digestiv. Chia sunt foarte bogate în fibre, oferindu-ţi aproape 11 grame la o porţie de o uncie (28 grame). Potrivit nutriţioniştilor americani, o porţie de chia întruneşte necesarul zilnic de fibre recomandat pentru o persoană.

Fiind bogate în fibre, seminţele de chia ajută la reglarea tranzitului intestinal şi contribuie la senzaţia de saţietate, cu alte cuvinte, te simţi mai sătul mult mai repede, deoarece seminţele absorb o cantitate considerabilă de apă şi îşi măresc volumul în stomac atunci când le mănânci în budinci sau alte deserturi sănătoase. Această calitate a lor explică de ce multe studii arată că seminţele de chia potolesc foamea şi suprimă apetitul, lucru care poate duce la scăderea în greutate. Încearcă şi tu această budincă din seminţe de chia şi adaugă zmeură după pofta inimii.

Budincă de chia cu zmeură - Ingrediente

1 cană şi ½ lapte de migdale neîndulcit 1 cană şi ½ iaurt grecesc simplu 3 linguri sirop de arţar sau miere 1 linguriţă şi ½ esenţă de migdale 6 linguri seminţe de chia zmeură proaspătă, după gust felii de banană, pentru decor

Budincă de chia cu zmeură - Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele, mai puţin zmeura, într-un borcan încăpător şi laşi seminţele de chia să se înmoaie peste noapte. A doua zi, dimineaţa, decorezi cu zmeură şi serveşti imediat budinca de chia.

image

PONT

Dacă nu îţi place textura seminţelor de chia, pune toate ingredientele într-un blender, amestecă-le bine şi lasă-le peste noapte la înmuiat. Dacă vrei, serveşti cu felii de banană.

Sursa + foto: sublimereflection.com

sublimereflection.com

Biluţe din seminţe de chia şi susan

Biluţe din seminţe de chia şi susan

Fulgi de ovăz cu morcovi şi seminţe de chia

Fulgi de ovăz cu morcovi şi seminţe de chia

Budincă de dovleac, cu seminţe de chia (fără gluten şi fără zahăr)

Budincă de dovleac, cu seminţe de chia (fără gluten şi fără zahăr)