Ciorbă de sfeclă roşie (pentru anemie)

O ciorbă de sfeclă rece este binevenită în aceste zile toride.
Ingrediente
200 g sfeclă roşie 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă 2-3 linguri ulei 1 ou 500 ml borş de casă 100 g smântână 1 legătură de pătrunjel verde sare piper
Cum se prepară
Se curăţă sfecla, morcovii, ceapa, cartofii, se spală, se taie după dorinţă şi se călesc cu cele 2-3 linguri de ulei şi 2-3 linguri de apă. Când legumele s-au înmuiat, se acoperă cu apă caldă şi se lasă să fiarbă în continuare încă 15 minute. Se adaugă borşul fiert separat, sare şi piper şi se mai lasă să clocotească de 2-3 ori. Se drege cu oul bătut. Se adaugă pătrunjelul tocat şi se ia de pe foc. Ciorba se serveşte caldă cu smântână adăugată direct în farfurie.