Prăjitură cu nucă de cocos, morcovi și curmale

prajitura cu nuca de cocos si curmale jpg

Alege acest desert savuros fără a te gândi la calorii!

Ingrediente

200 g morcovi1

50 g nucă de cocos

200 g curmale fără sâmburi

3 ouă

100 ml ulei de cocos

100 g făină integrală

1 linguriță praf de copt

1 linguriță scorțișoară

1/2 linguriță nucșoară

1 praf de sare

1 linguriță esență de vanilie

Mod de preprare

Pui curmalele într-un bol cu apă caldă și le lași la înmuiat 10-15 minute. După ce s-au înmuiat, le scurgi bine și le pasezi într-un blender până obții o pastă fină.

Bați ouăle cu uleiul de cocos și esența de vanilie până devin spumoase, adaugi pasta de curmale și amesteci bine până la omogenizare. Încorporezi morcovii rași și nuca de cocos răzuită în amestecul umed.

Separat, amesteci făina cu praful de copt, scorțișoara, nucșoara și sarea. Adaugi, treptat, ingredientele uscate în amestecul umed, mixând bine după fiecare, până la omogenizare.

Torni compoziția în tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt și nivelezi suprafața. Coci prăjitura în cuptorul preîncălzit 30-35 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul prăjiturii iese curată. Lași prăjitura să se răcească complet în tavă și o tai după bunul plac.