Salată de rucola cu ouă şi parmezan

Salata de rucola cu oua si parmezan jpeg

Pentru dieta fără gluten, îţi recomandăm astăzi o salată delicioasă cu frunze de rucola, ouă ochiuri şi parmezan. Este o reţetă simplă, perfectă pentru persoanele care au intoleranţă la gluten. În plus, preparatul nu are multe calorii.

Salată de rucola cu ouă şi parmezan - Ingrediente

4 felii de prosciutto 100 g rucola 25 g parmezan răzuit ulei 2 ouă mari piper negru măcinat, după gust sare

Pentru dressing

2 linguri ceapă tocată

2 linguri ulei

1 lingură oţet

2 linguriţe muştar de Dijon

¼ linguriţă miere

Salată de rucola cu ouă şi parmezan - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Aşezi într-o tavă mare hârtie de copt. Aranjezi feliile de prosciutto pe tava tapetată şi le dai la cuptor 15 minute, până se rumenesc şi devin crocante. Le fărâmiţezi în bucăţi mari.

Între timp, amesteci ingredientele pentru dressingul salatei într-un vas mare. Adaugi frunzele de rucola şi amesteci bine. Împarţi frunzele pe două farfurii şi presari bucăţelele de prosciutto şi parmezanul răzuit.

Pentru a prăji ouăle, încingi o tigaie la foc mediu spre mic, o ungi cu puţin ulei şi spargi ouăle. Condimentezi cu sare, după gust, şi le prăjeşti, acoperite, până vezi că albuşurile sunt coapte, iar gălbenuşurile sunt încă lichide. Aşezi ouăle făcute la fiecare porţie şi serveşti salata cu piper proaspăt măcinat, dacă doreşti.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

www.skinnytaste.com

Salată de rucola cu brânză şi smochine

Salată de rucola cu brânză şi smochine

Salată caldă de cartofi, cu rucola şi capere

Salată caldă de cartofi, cu rucola şi capere

Salată de rucola şi piersici

Salată de rucola şi piersici