Somon cu legume, copt în hârtie

somon cu legume copt in hartie jpeg

Te-ai gândit vreodată care este legătura între somon şi depresie? Ei bine, oamenii de ştiinţă susţin că un consum regulat de somon reduce riscul de depresie.

Creierul este alcătuit în proporţie de 60% din grăsime, iar mare parte din acea grăsime este reprezentată de acidul gras Omega-3 numit DHA, care este esenţial pentru funcţionarea creierului şi pentru un sistem nervos sănătos. Consumul de somon în mod regulat este asociat cu reducerea riscului şi incidenţei depresiei. Tot somonul este cel care reduce ostilitatea în rândul adulţilor tineri şi scade declinul cognitiv în cazul seniorilor.

Aşadar, profită şi tu de multiplele beneficii ale cărnii de somon şi preparăţi chiar acum această reţetă delicioasă de somon cu legume pregătit în pacheţele de hârtie de copt.

Ingrediente (2 porţii)

280 g file de somon 1 ardei gras roşu ½ dovlecel ½ vânătă 1 ceapă 1/3 praz 1 lămâie 20 g migdale măcinate 8 frunze de mentă 1 căţel de usturoi 2 crenguţe de rozmarin 2 crenguţe de cimbru ulei de măsline, pentru marinat sare piper

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Tai ardeiul gras, dovlecelul şi vânăta în cubuleţe. Tai ceapa şi prazul. Marinezi legumele tăiate într-un vas cu ulei de măsline, mentă, un căţel de usturoi zdrobit, rozmarin, cimbru, sare şi piper, după gust.

Împarţi în mod egal legumele pe două foi de hârtie de copt. Tai somonul în două bucăţi şi îl aşezi peste legume. Presari sare şi migdale. Aşezi câteva felii de lămâie peste peşte. Împătureşti hârtia de copt şi dai pacheţelele la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Când e gata, tai hârtia şi desfaci pacheţelele şi serveşti imediat somonul.

Sursa + foto: kitchenstories.io

itchenstories.io

Somon cu roşii, spanac şi capere

Somon cu roşii, spanac şi capere

Somon cu broccoli la tavă

Somon cu broccoli la tavă

Somon la cuptor cu lămâie

Somon la cuptor cu lămâie