Spaghete cu chiftele (pentru sănătatea oaselor)

Pentru a forma chiftelele, am folosit bulgur şi pesmet. Textura este una diferită şi specială.
Ingrediente
1/3 cană bulgur 1/2 cană apă fierbinte 150 g carne tocată de vită 150 g cârnaşi iuţi 1 ceapă tocată 2 albuşuri bătute 3 căţei de usturoi, pisaţi 1 linguriţă oregano sare piper 1 cană pesmet
Pentru sos şi spaghete
4 căni de suc de roşii
1/2 cană frunze de busuioc sau pătrunjel
450 g spaghete sau linguini
1/2 cană parmezan răzuit
Mod de preparare
Pentru chiftele, amesteci bulgurul şi apa într-un vas. Dai deoparte până se înmoaie bulgurul, iar lichidul este absorbit, cam 30 de minute. Încingi cuptorul, acoperi tava cu o folie de hârtie de copt unsă cu ulei. Amesteci carnea tocată, cârnaţii, ceapa, albuşurile bătute, usturoiul, oregano, sare, piper, pesmet şi bulgur într-un vas. Amesteci bine. Formezi chiftele, le pui în tavă şi laşi la copt 25 de minute.
Pentru sos şi spaghete, pui la fiert o oală mare cu apă şi puţină sare. Sosul de roşii îl verşi într-o cratiţă, pui chiftelele peste sos şi laşi să fiarbă, acoperit, timp de 20 de minute. Presari busuioc sau pătrunjel. Îbntre timp fierbi spaghetele după instrucţiunile de pe ambalaj, scurgi şi transferi într-un vas. Pui deasupra sosul şi chiftelele şi serveşti cu parmezan răzuit.