Supă-cremă de broccoli cu brânză (fără gluten)

supa crema broccoli branza fara gluten jpeg

Această supă-cremă de broccoli cu brânză are aproape 200 de calorii per porţie şi este şi foarte sănătoasă, indicată pentru cei care au intoleranţă la gluten.

Ingrediente

3 căni supă de pui nesărată 250 g bucheţele broccoli tăiate 1 cană ceapă tocată 1/2 cană morcovi tocaţi sare piper 2 căţei usturoi pisaţi 3/4 cană smântână 120 g brânză răzuită (de care vrei, cheddar, parmezan ori chiar caşcaval) 1/4 cană pătrunjel tocat

Mod de preparare

Amesteci primele 7 ingrediente într-o cratiţă mare şi laşi să fiarbă. Dai focul mediu şi laşi să clocotească 10 minute sau până când broccoli se înmoaie. Torni supa într-un blender şi mixezi. Torni apoi smântâna şi 60 de grame din brânză ori caşcaval. Presari deasupra restul de brânză ori caşcaval şi pătrunjelul.