Supă cremă de praz şi cartofi, săracă în sodiu

O supă cremoasă cu o puternică aromă de praz, săracă în sodiu.
Ingrediente
1 cană unt 2 fire de praz, tăiate feliuţe sare piper 950 ml supă de pui 1 lingură amidon de porumb 4 căni cartofi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe 2 căni smântână
Mod de preparare
Într-o oală mare, la foc mediu, topeşti untul. Găteşte prazul în unt cu sare şi piper până când se înmoaie, amestecând continuu, cam 15 minute.
Pune amidonul de porumb în supă, iar supa o torni în oală. Adaugă cartofii şi lasă la fiert.Asezonează cu sare şi piper. Pune smântâna, dă focul mai mic şi lasă pe foc 30 de minute, până când se înmoaie cartofii. Asezonează cu sare şi piper.