Supă de morcovi şi ghimbir, cu iaurt

supa de morcovi cu ghimbir jpeg

Pentru cei care suferă de diabet, recomandăm astăzi o delicioasă supă de morcovi şi ghimbir. Servită cu iaurt, această supă caldă te va ajuta să te încălzeşti în lunile reci. În plus, este uşor de preparat.

Ingrediente (4 porţii)

ulei, pentru prăjit 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe ghimbir ras 2 linguriţe chimion măcinat 500 g cartofi dulci, descojiţi şi tăiaţi (*poţi folosi şi cartofi albi, dacă vrei) 600 g morcovi, descojiţi şi tăiaţi 1 litru supă de legume sau de pui 130 g iaurt degresat ceapă verde, pentru ornat piper

supă de legume sau de pui

Mod de preparare

Încingi o oală încăpătoare la foc mediu. O ungi cu puţin ulei, adaugi ceapa şi o căleşti 5 minute, amestecând, până devine sticloasă. Adaugi usturoiul, ghimbirul şi chimionul. Căleşti în continuare, amestecând, încă 1-2 minute.

Adaugi cartofii dulci, morcovii şi torni supa. Dai flacăra mai mare. Laşi supa să dea în clocot. Acoperi cu un capac şi reduci flacăra la foc mic. Fierbi încă 15-20 de minute, până se înmoaie legumele. Dai deoparte de pe foc şi laşi să se răcească puţin.

Pui jumătate din legumele fierte într-un blender şi pasezi până când obţii o pastă fină. Muţi supa într-o oală curată. Repeţi cu restul de legume şi le pasezi la blender, apoi le adaugi în oală. Fierbi supa-cremă la foc mic şi amesteci până când s-a încălzit . Condimentezi cu piper, după gust. Torni supa în boluri şi o serveşti cu iaurt şi ceapă verde tocată.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au

Cel mai bun desert cu pere, fără zahăr (pentru diabetici)

Cel mai bun desert cu pere, fără zahăr (pentru diabetici)

Ciuperci umplute cu sos pesto (diabet)

Ciuperci umplute cu sos pesto (diabet)

Pui marinat la grătar, cu dovlecei (diabet)

Pui marinat la grătar, cu dovlecei (diabet)