Batoane de ovăz cu ciocolată şi caramel
Vrei un desert sănătos, în care ştii ce s-a pus? Atunci prepară acasă această reţetă de batoane de ovăz cu ciocolată şi caramel. Sunt extrem de saţioase şi delicioase!
Batoane de ovăz cu ciocolată şi caramel
Ingrediente 20 de bucăţi
- 200 g de ovăz rapid (cel care se găteşte imediat, mai mărunt)
- 220 g făină
- 330 g zahăr brun
- 1 linguriţă bicarbonatul de sodiu
- ¼ linguriţă sare
- 240 ml unt topit
- 435 g fulgi de ciocolata
- 50 de bomboane cu caramel moale
- 120 ml smântână grasă
Mod de preparare
Preîncălziţi cuptorul la 175° C.
Într-un bol mare, combinaţi ovăzul, făina, zahărul brun, bicarbonatul de sodiu, sarea şi untul topit. Se amestecă până se combină bine şi are o consistenţă sfărâmicioasă.
Aliniaţi o tavă de 22 x 33 cm cu hârtie pergament şi acoperiţi uşor cu un spray antiaderent.
Turnaţi aproximativ o jumătate din amestecul de ovăz în tavă şi apăsaţi cu spatele unei linguri sau spatule până când este frumos şi compact. Salvaţi cealaltă jumătate din amestecul de ovăz pentru mai târziu.
Toarna 350 grame de fulgi de ciocolata peste amestecul de ovăz şi întinde-le uniform. Salvaţi 85 grame de fulgi pentru blat.
Într-o cratiţă, topiţi caramelele moi şi smântâna grasă până devine amestec omogen.
Se toarnă caramelul topit peste fulgii de ciocolată şi amestecul de ovăz. Întindeţi cu grijă caramelul până acoperă ciocolata.
Se toarnă restul amestecului de ovăz peste caramel şi se întinde uniform.
Adăugaţi ceilalţi fulgi de ciocolată deasupra.
Se coace 20-25 de minute sau până când crusta s-a transformat într-un maro auriu. Se lasă să se răcească COMPLET înainte de a tăia în forme. Poftă bună!