Bibimbap, specialitate coreeană

În epoca modernă, această specialitate coreeană a fost şi este reinterpretată de mulţi bucătari. Încearcă şi tu acum, originalul, gata în mai puţin de 45 minute.
Ingrediente
200 g germeni fasole




200 g orez
200 g carne de vită tocată
100 g ciuperci shiitake sau champignon
80 g varză kimchi
2 dovlecei, tăiaţi beţişoare
2 morcovi, tăiaţi beţişoare
100 g baby spanac
3 ouă
3 linguri seminţe susan
50 ml ulei
sos soia, după gust
sos sriracha, după gust
Speli şi fierbi orezul. Într-o tigaie curată pui ciupercile cu o lingură ulei şi o lingură de sos de soia. Dacă foloseşti ciuperci shiitake, le hidratezi în prealabil. Repeţi procedeul pentru fiecare legumă în parte, maximum 3 minute, după care laşi deoparte.
Toci carnea de vită şi o aşezi în tigaia curată cu sosul sriracha, o lingură ulei şi o lingură de sos de soia.
Căleşti la foc mare, maximum 4 -5 minute.
Tot într-o tigaie curată prăjeşti un ou ochi. Scoţi oul din tigaie atunci când gălbenuşul este moale.
Aşezi pe rând, în castroane, orezul, spanacul, dovlecelul, ciupercile, germenii de fasole, varza kimchi şi carnea. Pui oul ochi peste ingrediente, în fiecare castron, şi presari seminţe de susan.
Încearcă şi alte specialităţi asiatice pentru ocazii speciale sau pentru a ieşi din rutină. Dă click pe imagini pentru a vizualiza reţetele.

Reţeta #1: Napi în stil asiatic

Reţeta #2: Conopidă pane cu sos soia şi susan

Reţeta #3: Vinete în stil asiatic
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 17.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}