Biluţe din iaurt (Labneh)

1 shutterstock 1520428922 jpg jpeg

Crema de iaurt de origine libaneză (labneh) se serveşte, în mod tradiţional, cu lipie caldă, însă este foarte bună şi în combinaţie cu măsline negre sau verzi. Dacă doreşti o variantă uşoară, umple un bol cu labneh şi aşază în jur „beţigaşe“ din legume proaspete: ardei graşi, castraveţi, morcovi, tulpini de ţelină etc.

Ingrediente

1 kg iaurt gras (7-10% grăsime)

100 ml ulei de măsline

3 căţei de usturoi

½ linguriţă boia dulce

½ linguriţă fulgi de chili

½ linguriţă piper negru boabe

½ linguriţă chimion pudră, opţional

 sare, după gust

Ţii iaurtul la scurs într-un tifon, peste noapte. A doua zi, iaurtul va avea consistenţa brânzei cremoase. Combini această cremă cu usturoiul zdrobit şi cu sare, după gust.

Torni uleiul într-un castron şi presari fulgii de chili şi piperul zdrobit grosier. Cu ajutorul a două linguriţe, formezi biluţe, pe care le aşezi în ulei. Când le termini, presari boiaua dulce şi, dacă doreşti, pudra de chimion. Acoperi castronul şi laşi la marinat, la frigider, câteva ore. Serveşti antreul cu pâine prăjită sau cu lipii.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg