Borş acru de găină

3 shutterstock 1113598751 1 jpg jpeg

O ciorbă sau o supă e oricând binevenită. Cu multe legume, dar şi carne, acest borş de găină te va delecta şi te va duce cu gândul la bucătăria bunicii.

Ingrediente

  • 1 piept de găină
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 700 ml borş
  • sare, după gust
  • 100 g tăiţei
  • leuştean, după gust

Mod de preparare

Speli carnea, o pui să fiarbă la foc mic într-o cantitate suficientă de apă cu sare. O spumezi  de câte ori este necesar.

Când poţi să înfigi furculiţa în carne adaugi legumele mărunţite. Fierbi totul la foc mic, cu capac până când carnea începe să se desfacă de pe os.

Scoţi carnea, o dezosezi şi o pui înapoi peste legume, adaugi tăiţeii şi o mai laşi pe foc, acoperită, 5 minute. Când tăiţeii sunt fierţi, pui borşul şi presari leuşteanul mărunţit. O serveşti fierbinte şi o aromatizezi, dacă vrei, cu o foaie de dafin.

FOTO: Shutterstock