Brownie cu ciocolată: reţeta clasică americană

1 shutterstock 283579766 jpg jpeg

America este continentul care a adunat laolaltă cele mai multe naţii, de peste tot din lume. Gastronomia a avut numai de câştigat, iar unele dintre cele mai delicioase combinaţii se întâlnesc în dulciuri. Brownie este un desert american, inventat în 1893, la Chicago.

Ciocolata neagră de calitate, cu un conţinut ridicat de cacao (70-85%), conţine o cantitate semnificativă de fibre şi e foarte bogată în minerale. Acest aliment conţine antioxidanţi şi flavonoide care îmbunătăţesc fluxul sangvin, scad tensiunea arterială, scad colesterolul LDL şi reduc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. În plus, ea conţine substanţe stimulante precum cofeina, care poate îmbunătăţi funcţiile creierului.

Ingrediente

200 g ciocolată neagră (70-75% cacao)

115 g unt

65 g făină

200 g zahăr

100 g zahăr brun

3 ouă

¼ linguriţă sare

1 linguriţă esenţă de vanilie

40 g cacao

Pentru glazură:

100 g ciocolată

50 ml smântână lichidă

Topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu untul pe baie de apă, apoi laşi la răcorit. În alt castron, mixezi ouăle cu cele două tipuri de zahăr, până obţii o compoziţie aerată, cu volum dublu. Adaugi sarea, esenţa de vanilie şi amestecul lichid, pe care le omogenizezi cu un tel pară. La final, pui făina cernută şi combinată cu cacaua şi le încorporezi uşor cu o spatulă.

Torni aluatul într-o tavă cu pereţi înalţi, tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C şi coci 30 de minute.

Pentru glazură, topeşti ciocolata ruptă bucăţi împreună cu smântâna lichidă şi laşi să ajungă la temperatura camerei. Când prăjitura s-a răcit complet, o scoţi din tavă, îndepărtezi hârtia de copt şi torni glazura. O decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock