Budincă de cartofi cu costiţă afumată FOTO

budinca de cartofi cu costita afumata jpeg

Aburindă sau chiar rece, o budincă de cartofi cu costiţă afumatp poate fi pe placul familiei şi al invitaţilor la o cină specială. Nu lăsa niciodată legumele în apă, pentru că în acest fel îşi pierd o parte din vitamine. Poţi folosi din belşug ceapă şi usturoi la reţetele gătite de tine. Aroma lor inegalabilă va face diferenţa la preparatele pe bază de legume şi carne. Evită să foloseşti în preparatele pe care le găteşti cartofi încolţiţi, deoarece conţin multe toxine.

Budincă de cartofi cu costiţă afumată - Ingrediente (1 tavă)

6 cartofi de mărime potrivită 6 ouă 300 grame costiţă afumată 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 lingură oţet 200 ml smântână sau lapte 2 căţei de usturoi 1 legătură ceapă verde 2 linguri de parmezan sau caşcaval ras sare piper

Budincă de cartofi cu costiţă afumată - Mod de preparare

Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare (trebuie să rămână destul de tari ca să-i poţi tăia felii), iar trei ouă în apă cu o lingură de oţet şi de sare. Cureţi cartofii şi ouăle de coajă după ce i-ai trecut prin jet de apă rece.

image

Feliezi cartofii şi ouăle. Tai mărunt şi costiţa afumată, dar păstrezi două feliuţe subţiri pentru ornat. Într-o tavă de ceramică sau termorezistentă aşezi primul strat de cartofi, apoi restul ingredientelor tăiate în straturi.

image

Ultimul strat este de cartofi. Baţi restul de ouă cu laptele sau smântâna, usturoiul mărunţit şi ceapa verde tocată. Amesteci bine, potriveşti de sare şi piper şi torni peste compoziţia din tavă.

image

Ornezi cu costiţa păstrată, presari parmezanul sau caşcavalul şi laşi la cuptor, încins în prealabil, pentru 20-25 de minute. Serveşti ca atare sau garnitură la fripturi.

image