Caltaboşi (Traista lui Crăciun)

caltabos jpeg

Regretatul Radu Anton Roman a adunat de prin toată ţara, într-o singură carte, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“, o serie de reţete care mai de care mai gustoase. Ne permitem din când în când să vă provocamă la u festin culinar, purtând semnătura lui.

Ingrediente

„nişte maţe groase (bine spălate în apă rece) măruntaie - inimă, bojoci, ficat, splină- cam 1,5 kg 500 g carne foarte grasă de la gât 2 cepe 0,5 kg şorici sare piper ienibahar maghiran 500 g orez fiert cât să rămână tare (pentru cine vrea), bine spălat“

Mod de preparare

Fierbi inima, plămânul, ficatul, splina şi carnea în apă cu puţină sare. Le toci sau le dai prin maşina de tocat, după preferinţă. Prăjeşti ceapa tocată şi o scurgi bine.

Amesteci totul (tocătura, ceapa şi orezul) cu o parte din zeama de la fiert, pui sare şi piper, condimentele, mirodeniile, „până ajunge ca o coleaşă care curge încet, ca lava din Etna).“

Umpli maţele, legi la capete, le fierbi un sfert de oră la foc mic (în zeama în care au fiert măruntaiele).

Le poţi mânca ca atare, afuma, fierbe sau prăji în untură.

sursa foto:



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg