Cartofi „acordeon“
Dacă îţi plac cartofii, preparatul următor e pentru tine. E un fel principal inedit şi apetisant!
Ingrediente
3 cartofi mari, pentru copt
150 g salam feliat, după preferinţă
100 ml ketchup dulce sau iute
150 g caşcaval
3 linguri ulei de măsline
pătrunjel, pentru decor
sare
piper
Speli şi ştergi cartofii. Crestezi fiecare cartof, din jumătate în jumătate de centimetru, până aproape de bază, având grijă să nu îi tai de tot. Transferi cartofii într-o tavă de aragaz, îi stropeşti cu uleiul de măsline, presari sare şi piper, după gust, şi îi dai la cuptor, 20 de minute, la 200 °C.
Îi scoţi, îi ungi cu ketchup şi aşezi felii de salam între feliile de cartof. Pui deasupra caşcavalul ras şi dai din nou tava la cuptor, aprozimativ 15 minute, până ce cartofii sunt moi şi caşcavalul s-a topit. Îi serveşti calzi, lângă o salată, şi îi decorezi cu pătrunjel proaspăt tocat.
FOTO Shutterstock