Cartofi cârlionţaţi la cuptor

Cartofi cârlionţaţi la cuptor jpeg

Dacă adori cartofii crocanţi dar nu vrei să îi consumi din comerţ deoarece nu sunt sănătoşi, îţi recomandăm această reţetă de cartofi cârlionţaţi la cuptor. Sunt potriviţi pentru o gustare târzie sau garnitură lângă carne sau peşte.

2 cartofi russet (coajă maronie, miez galben)

3 linguri ulei de canola (hibrid de rapiţă)

½ lingură de sare

½ lingură de piper

½ lingură de ardei măcinat sau boia

½ lingură de chimen

½ lingură pulbere de usturoi

½ lingură de chili pudră

ketchup sau maioneză cu usturoi (după gust)

Preîncălziţi cuptorul la 230 °C. Spălaţi bine de tot cartofii de pământ. Dacă au bubiţe, îndepărtaţile cu un cuţit.

Folosind un spiralizator, spiralaţi cartofii.

Întindeţi cartofii uniform într-un singur strat pe o foaie de copt.

Presăraţi uleiul peste cartofi şi condimentaţi cu sare, piper, paprika, chimen, pudră de usturoi şi pudră de chili.

Coaceţi 25-30 de minute până când sunt crocanţi. Serviţi cu ketchup sau maioneză cu usturoi. Poftă bună!

Sursa: 

https://tasty.co