Cartofi zdrobiţi cu sos de usturoi şi avocado – Reţetă de post

Nu ştii ce să mai mănânci de post? Cartofii zdrobiţi cu sos de usturoi şi avocado te vor cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
1 kg cartofi, fierţi 2-3 linguri ulei 1 mână de pătrunjel tocat usturoi pudră, după gust sare piper
Pentru sos
1 avocado copt
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
½ lingură zeamă de lămâie
1 lingură maioneză vegetală, opţional
sare
piper
Mod de preparare – Cartofi zdrobiţi cu sos de usturoi şi avocado
Aşezi cartofii într-o tavă tapetată şi îi zdrobeşti uşor cu ajutorul unei linguri de lemn. Îi stropeşti cu ulei şi presari usturoi pudră, sare şi piper, după gust. Îi dai la cuptorul încins la 220 °C în jur de 25-30 de minute.
Dai la blender fructul de avocado sau îl pasezi bine până obţii o pastă. Amesteci cu usturoiul, zeama de lămâie, maioneza, sare şi piper, după gust până la omogenizare. Serveşti cartofii cu sos şi pătrunjel.
Sursa http://ohsheglows.com