Ceapă umplută la cuptor

Ştiai că poţi găti feluri principale şi gustări din ceapă? Ce spui de următorul preparat?
Ingrediente
- 10 cepe medii
- 500 g carne tocată, după preferinţă
- 100 g orez alb
- 1 ou
- 1 ceaşcă supă de pui
- 1 ceaşcă vin alb sec
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 2 linguri sos de roşii
- ½ legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Cureţi şi speli cepele, apoi le scobeşti miezul, lăsând doar 2-3 straturi spre exterior. Opăreşti cepele, fără miez, în apă cu 1 praf de sare, 5 minute, apoi le dai deoparte să se scurgă, cu scobitura în jos. Într-o tigaie, încingi uleiul şi sotezi miezul de ceapă tocat, 2-3 minute la foc mediu. Adaugi sosul de roşii, carnea tocată, orezul şi torni puţină apă. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, amesteci şi mai laşi la foc potrivit încă 5 minute, până ce orezul absoarbe lichidul. Laşi la răcorit, apoi încorporezi oul şi umpli cepele cu această compoziţie. Le pui într-o tavă unsă cu puţin ulei, torni supa, vinul şi presari pătrunjel proaspăt tocat. Dai tava la cuptorul preîncălzit, 30-35 de minute, la foc mediu. Serveşti preparatul cald cu pâine de casă şi îl decorezi după imaginaţie.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Cum faci cele mai bune chifteluţe indiene cu ceapă
Cum faci cele mai bune chifteluţe indiene cu ceapă
