Cei mai buni cartofi condimentaţi, la cuptor FOTO

Ştii şi tu că legumele făcute la cuptor sunt o variantă delicioasă şi sănătoasă. Aceşti cartofi condimentaţi, la cuptor, care împrumută din savoarea condimentelor, îţi vor arăta încă o dată de ce sunt delicioase legumele făcute la cuptor. Sunt prea bune ca să le rezişti!
Cei mai buni cartofi condimentaţi, la cuptor - Ingrediente
1,2 kg de cartofi roşii mici, tăiaţi în două 3 ½ linguri de ulei de măsline 75 g parmezan ras 3 căţei de usturoi, mărunţiţi pătrunjel tocat, după gust 2 linguri rozmarin tocat sare, după gust ½ linguriţă piper negru măcinat
Cei mai buni cartofi condimentaţi, la cuptor - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Stropeşti o tavă de copt cu 1 lingură de ulei de măsline şi o ungi uniform, apoi o dai deoparte.
Într-un bol mare, pui cartofii tăiaţi jumătăţi sau sferturi cu 2 linguri şi jumătate de ulei de măsline.

Adaugi parmezanul, usturoiul, pătrunjelul, rozmarinul şi condimentezi cu sare şi piper. Amesteci bine toate ingredientele, până când cartofii sunt acoperiţi în mod uniform cu condimentele.


Torni conţinutul castronului în tava de copt tapetată şi aşezi cartofii într-un singur strat.

Dai tava la cuptorul preîncălzit şi laşi cartofii 25 de minute să se coacă, apoi îi scoţi şi îi amesteci (foloseşti o spatulă pentru a-i întoarce), îi dai iar la cuptor şi îi coci până când se rumenesc şi devin crocanţi la exterior, încă 20 de minute.

Serveşti imediat această garnitură de cartofi la cuptor, cu condimente şi parmezan.
Sursa + foto: www.cookingclassy.com
Musaca de vinete şi cartofi cu carne FOTO
Musaca de vinete şi cartofi cu carne FOTO
Cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon
Cei mai gustoşi cartofi cu brânză şi bacon