Cele mai gustoase aripioare de pui cu sos de smântână FOTO

Atunci când vrei să prepari ceva rapid şi să nu stai prea mult timp în bucătărie, poţi încerca această reţetă de aripioare de pui. Sosul se face uşor, cele mai gustoase aripioare de pui se marinează repede, iar treaba cea mai grea o face cuptorul. Însă rezultatul este unul pe măsură, şi îţi va încânta toate simţurile!
Cele mai gustoase aripioare de pui cu sos de smântână – Ingrediente (4 porţii)
1 căţel de usturoi 2,5 limete 1 ardei iute (chili) 20 g coriandru 500 g aripioare de pui 6 linguri ulei de măsline 200 ml sos barbeque 200 ml smântână sare piper zahăr boia
Cele mai gustoase aripioare de pui cu sos de smântână – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade. Mărunţeşti usturoiul, dai prin răzătoare coaja de la două lămâi şi le storci de zeamă. Toci ardeiul iute şi coriandrul.

Condimentezi aripioarele cu sare şi piper, după gust.

Într-o pungă mare resigilabilă, amesteci usturoiul, ardeiul iute, zeama şi coaja de limetă, jumătate din cantitatea de coriandru, 5 linguri de ulei de măsline şi sosul barbeque cu aripioarele de pui, până când carnea este complet acoperită. Condimentezi cu sare, piper, zahăr şi boia, după gust.

Scoţi aripioarele de pui din pungă şi le scuturi ca să îndepărtezi excesul de sos. Aranjezi carnea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 25-30 de minute, până se rumenesc aripioarele. La jumătatea intervalului de timp de coacere, întorci aripioarele pe cealaltă parte.

Pentru sosul perfect pentru aceste aripioare, storci o jumătate de limetă. Într-un bol mic, amesteci smântâna grasă, restul de coriandru, zeama de lămâie, sare, piper, zahăr (după gust) şi o lingură de ulei de măsline. Omogenizezi totul şi la final, serveşti aripioarele de pui lângă sosul de smântână.

Cele mai bune aripioare picante FOTO
Cele mai bune aripioare picante FOTO
Aripioare de pui preparate în stil mediteranean
Aripioare de pui preparate în stil mediteranean