Cheesecake cu mandarine

2 shutterstock 568536385 jpg jpeg

Fie coapte, fie preparate la rece, cheesecake-urile au, în general, combinaţii clasice: vanilie, ciocolată sau fructe de pădure. Azi îţi propunem o reţetă fresh şi revigorantă, cu mandarine.

Pentru blat:

2 ouă

80 g zahăr

70 g făină

1 praf de sare

Pentru cremă:

200 g brânză grasă de vaci

400 g cremă de brânză

200 g smântână (25% grăsime)

200 g zahăr

4 ouă

1 esenţă de vanilie

coaja rasă de la 1 portocală netratată

3 mandarine

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi sarea. Încorporezi gălbenuşurile, apoi cerni făina şi amesteci cu mişcări uşoare, de jos în sus. Torni blatul într-o tavă rotundă, cu pereţ detaşabili, tapetată cu hârtie de copt.

Dai tava la cuptorul preîncălzit la 170 °C şi coci 10-12 minute. Între timp, mixezi brânza de vaci cu crema de brânză şi zahărul până capătă o consistenţă fină, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul, smântâna, esenţa de vanilie şi coaja de portocală. Scoţi blatul, torni crema şi aşezi din loc în loc felii de mandarine.

Dai din nou tava la cuptor, reduci temperatura la 160 °C şi mai coci 30-40 de minute. Laşi cheesecake-ul l răcit, apoi îl ţii la frigider 2-3 ore înainte de servire.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg