Cheesecake cu mandarine

Fie coapte, fie preparate la rece, cheesecake-urile au, în general, combinaţii clasice: vanilie, ciocolată sau fructe de pădure. Azi îţi propunem o reţetă fresh şi revigorantă, cu mandarine.
Pentru blat:
2 ouă
80 g zahăr
70 g făină
1 praf de sare
Pentru cremă:
200 g brânză grasă de vaci
400 g cremă de brânză
200 g smântână (25% grăsime)
200 g zahăr
4 ouă
1 esenţă de vanilie
coaja rasă de la 1 portocală netratată
3 mandarine
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu zahărul şi sarea. Încorporezi gălbenuşurile, apoi cerni făina şi amesteci cu mişcări uşoare, de jos în sus. Torni blatul într-o tavă rotundă, cu pereţ detaşabili, tapetată cu hârtie de copt.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la 170 °C şi coci 10-12 minute. Între timp, mixezi brânza de vaci cu crema de brânză şi zahărul până capătă o consistenţă fină, apoi încorporezi ouăle, unul câte unul, smântâna, esenţa de vanilie şi coaja de portocală. Scoţi blatul, torni crema şi aşezi din loc în loc felii de mandarine.
Dai din nou tava la cuptor, reduci temperatura la 160 °C şi mai coci 30-40 de minute. Laşi cheesecake-ul l răcit, apoi îl ţii la frigider 2-3 ore înainte de servire.
FOTO Shutterstock