Cheesecake japonez, reţeta fără blat

Atunci când cauţi o prăjitură cu un aer festiv, dar uşor de preparat, reţeta de cheesecake japonez este perfectă. Invitaţii vor fi uimiţi de îndemânarea ta în bucătărie!
De ce ai nevoie pentru cheesecake japonez
250 ml lapte integral
85 g unt
250 g cremă de brânză
45 g făină
45 g amidon
6 gălbenuşuri
2 linguriţe esenţă de vanilie
½ lingură zeamă de lămâie
6 albuşuri
120 g zahăr
Cum se prepară cheesecake japonez
Fierbi laptele cu unt, dai focul mai mic, adaugi crema de brânză şi omogenizezi. Adaugi făina combinată cu amidonul şi amesteci. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, sucul de lămâie şi esenţa de vanilie. Amesteci bine să se combine ingredientele, apoi dai deoparte de pe foc.
Separat, baţi spumă tare albuşurile cu zahărul. Adaugi treptat în albuşuri compoziţia răcită şi omogenizezi. Pui compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor pe margini. Laşi prăjitura să se răcească înainte să o porţionezi.