Chiftele cu spanac şi telemea
Spanacul este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele? Are un compus care scade pofta de dulce şi de mâncare nesănătoasă. Iată cum îl poţi folosi într-o reţetă uşoară şi gustoasă.
Ingrediente pentru chiftele cu spanac şi telemea
450 g spanac proaspăt sau congelat
150 g telemea de vacă
150 g telemea de capră
450 g carne tocată
2 linguri pesmet
susan
2 căţei de usturoi
4 ouă
sare și piper, după gust
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare chiftele cu spanac şi telemea
Opăreşti spanacul în apă cu sare câteva minute şi îl laşi la scurs. Îl tai mărunt sau îl bagi în blender, îl amesteci cu brânza rasă, carnea, ouăle, usturoiul pisat, pesmetul, sare și piper până se omogenizează.
Cu mâinile umezite, formezi chifteluţele, le dai prin susan şi le prăjeşti în ulei, la foc mediu, pe ambele părți.
Se pot servi cu sos de smântână.