Chiftele cu spanac şi telemea

chiftele cu spanac jpg

Spanacul este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele? Are un compus care scade pofta de dulce şi de mâncare nesănătoasă. Iată cum îl poţi folosi într-o reţetă uşoară şi gustoasă.

Ingrediente pentru chiftele cu spanac şi telemea

450 g spanac proaspăt sau congelat

150 g telemea de vacă

150 g telemea de capră

450 g carne tocată

2 linguri pesmet

susan

2 căţei de usturoi

4 ouă

sare și piper, după gust

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare chiftele cu spanac şi telemea

Opăreşti spanacul în apă cu sare câteva minute şi îl laşi la scurs. Îl tai mărunt sau îl bagi în blender, îl amesteci cu brânza rasă, carnea, ouăle, usturoiul pisat, pesmetul, sare și piper până se omogenizează.

Cu mâinile umezite, formezi chifteluţele, le dai prin susan şi le prăjeşti în ulei, la foc mediu, pe ambele părți.

Se pot servi cu sos de smântână.