Chiftele de linte cu ciuperci FOTO

Chiftele de linte cu ciuperci jpeg

Încearcă această reţetă şi bucură-te de savoarea ciupercilor, în combinaţie cu boabele de linte. Aceste chifteluţe te vor cuceri îndată ce le vei gusta.

Chiftele de linte cu ciuperci – Ingrediente (4 porţii)

150 g linte (verde sau maronie) 2 foi de dafin 2 cepe 2 căţei de usturoi 600 g ciuperci 25 g pătrunjel 5 ouă 150 g fulgi de ovăz 50 ml vin alb 100 ml supă de legume 200 ml smântână zeama de la ¼ lămâie sare piper zahăr ulei, pentru prăjit

Chiftele de linte cu ciuperci – Mod de preparare

Pui boabele de linte şi foile de dafin într-o cratiţă mare cu apă sărată, clocotită, şi le fierbi aproximativ 25-30 de minute, conform indicaţiilor de pe pachet. Amesteci din când în când. Scurgi lintea şi o dai deoparte. Condimentezi cu sare, după gust. Tai ceapa fin, tai usturoiul felii şi cureţi ciupercile şi le tai pe jumătate. Dai deoparte jumătate din fiecare cantitate de ceapă, usturoi şi ciuperci. Toci pătrunjelul.

Torni puţin ulei vegetal într-o tigaie şi sotezi jumătate din cantităţile de ceapă, usturoi şi ciuperci la foc mediu, aproximativ 5-7 minute, până când ceapa devine sticloasă, iar usturoiul este maro-auriu.

image

Muţi lintea fiartă anterior şi ciupercile din tigai în vasul unui robot de bucătărie. Adaugi pătrunjelul şi fulgii de ovăz şi mixezi puţin, până când toate ingredientele sunt tocate, dar nu foarte mărunţite.

image

Formezi între palme chifteluţele din compoziţia de linte şi ciuperci şi le faci cam de mărimea unei mingi de golf.

image

Adaugi puţin ulei vegetal într-o tigaie adâncă şi sotezi restul de usturoi, ceapă şi ciuperci la foc mediu, aproximativ 5-7 minute, până vezi că ceapa este sticloasă, iar usturoiul este rumenit. Torni vin alb şi amesteci ca să nu se lipească ingredientele.

image

Torni supa de legume şi smântâna lichidă în tigaie. Laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 2-3 minute. Storci zeama de lămâie în aceeaşi tigaie. Condimentezi, după gust, cu sare, piper şi zahăr.

image

Pui chifteluţele în tigaie, le acoperi cu sosul gros şi continui să le fierbi la foc mic 3-5 minute, până când se încălzesc şi sunt pătrunse. Adaugi pătrunjelul tocat şi serveşti imediat aceste delicioase chiftele de linte cu ciuperci!

image

Chiftele cu sos de vin

Chiftele cu sos de vin

Chiftele din conopidă

Chiftele din conopidă

Cotlete de porc la cuptor cu chiftele de cartofi

Cotlete de porc la cuptor cu chiftele de cartofi

Chiftele de ton

Chiftele de ton

Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei