Chiftele din morcovi

Plini de substanţe nutritive, cu multiple beneficii pentru organism, morcovii pot fi folosiţi în mâncăruri diverse, nu doar pentru ciorbe şi tocăniţe.
Ingrediente
600 g morcov
1 ceapă roşie
½ legătură pătrunjel
1 linguriţă paprică
1 linguriţă usturoi pudră
1 linguriţă oregano uscat
1 lingură pesmet
1 ou
100 g caşcaval sau gouda
sare
piper
Cureţi morcovii de coajă şi îi fierbi pe jumătate în apă cu puţină sare. Îi dai prin răzătoare şi îi pus într-un castron. Adaugi ceapa mărunţită, pătrunjelul tocat, paprica, usturoiul pudră, oregano, pesmetul, oul bătut şi brânza rasă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Amesteci compoziţia şi formezi chiftelele, apoi le aplatizezi. Le pui într-o tavă cu hârtie de copt şi le laşi la cuptor 15 minute, până capătă o crustă aurie. Serveşti chiftelele calde, cu sosul preferat.
FOTO Shutterstock