Ciorbă de perişoare
Dificultate mică Porţii 4 Preparare 50
Ingrediente:
2 l apă
1 l borş
2 cepe medii
3 morcovi
1 ardei gras roşu
1 păstârnac
½ ţelină
1 roşie mare
pătrunjel şi mărar
3 linguri de ulei
500 g carne tocată combinată (porc şi vită)
2 ouă
1 ceapă medie
100 g orez
sare şi piper
Mod de preparare:
Tai şi dai prin răzătoare toate legumele. Le pui într-o oală cu puţin ulei, mai puţin roşia şi ardeiul gras, şi le laşi la călit câteva minute. Când s-au înmuiat, adaugi apa şi după 10 minute, roşia şi ardeiul gras. Laşi la fiert 30 minute.
Între timp, faci amestecul pentru perişoare. Într-un bol, pui carnea, orezul, un vârf de sare, piper, 2 ouă şi pătrunjelul tocat. Amesteci bine. Cu mâinile umezite în permanenţă, modelezi perişoarele, de dimensiunea unei nuci.
Când majoritatea legumelor sunt gata, adaugi borşul şi biluţele de carne, pe rând. Laşi să fiarbă până când acestea ridică la suprafaţă. Spre sfârşit, sărezi şi presari pătrunjelul. Închizi focul şi acoperi oala cu un capac.
Serveşti, dacă vrei, cu smântână.